Scrisori de intentie care isi ating scopul

mm

Probabil ca intregul proces de “job hunting” ti se pare extenuant, asa ca, dupa ce ai facut CV-ul in „n” formate si l-ai incarcat pe toate site-urile posibile si imposibile, iti pui intrebarea: “Chiar este necesar sa mai trimit si o scrisoare de intentie ?” 

Raspunsul specialistilor vine la unison: DA! Faptul ca in momentul in care nu trimiti atasat CV-ului si o scrisoare de intentie, poate insemna un mare minus pentru tine.

Jodi Glickman, expert in comunicare, spunea ca „Faptul că nu trimiţi o scrisoare de intenţie este un semn de lene. Este similar ca importanta cu a face greşeli ortografice şi gramaticale în CV.

Pareriile sunt impartite insa nu trebuie sa uiti nicio clipa ca scrisoarea de intentie este inca o oportunitate de a te scoate in evidenta.

Daca iti este greu si nu stii cum sa incepi redactarea acestei scrisori de redactare, iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta.

In primul rand o scrisoare de intentie trebuie sa atraga atentia. Trebuie sa fie reprezentativa si mai ales originala. Imagineaza-ti ca angajatorul citeste foarte multe scrisori, majoritatea fiind standard, redactate pe baza unui template gasit pe internet.

Inainte de a incepe sa iti redactezi scrisoarea de intentie, trebuie sa intelegi cum trebuie structurata.

Ca si in CV, scrisoarea de intentie trebuie sa contina urmatoarele informatii:

  • Numele si prenumele, adresa, si numarul. de telefon ale candidatului ;

  • Numele si titulatura persoanei care se ocupa de angajari;

  • Numele si adresa companiei.

In primul paragraf  trebuie sa precizezi postul dorit si sa specifici sursa din care a fost obtinuta informatia cu privire la disponibilitatea acestuia.

In al doilea paragraf  trebuie sa specifici ce anume ti-a trezit interesul fata de acest post si fata de compania respectiva. Daca ai experienta sau calificari relevante, nu uita sa le mentionezi.

Al treilea paragraf face trimitere catre CV. Insa in scrisoarea de intentie ai ocazia sa precizezi care sunt calitatile si aptitudinile tale care corespund profilului postului solicitat.

Paragraful de încheiere trebuie sa reprezinte partea in care ii multumesti angajatorului pentru timpul acordat citirii scrisorii de intentie si in care soliciti politicos programarea un interviu.

Cand scrii o scrisoare de intentie, tine cont de urmatoarele:

  1. Incepe scrisoare in forta.

“Aplic la job-ul X, vazut in locul Y” este un inceput tipic, prezent in majoritatea scrisorilor de intentie. Personalizeaza abordarea pentru a atrage atentia asupra mesajului tau inca de la prima fraza.

  1. Scoate-ti in evidenta abilitatile.

Trebuie sa explici ce stii sa faci si cum poti ajuta compania folosind aceste abilitati.

  1. Adauga entuziasm din abundenta si

  1. Asigura-te ca scrisoarea nu depaseste o pagina

Trei, maximum patru paragrafe, dar nu mai mult de o pagina, chiar nu este nevoie sa incluzi tot ce stii sa faci in CV si in scrisoarea de intentie. Pastreaza surprizele placute pentru interviul fata in fata.

Pentru un kit complet de angajare iti recomand sa citesti si articolul despre cum sa iti redactezi un CV exceptional. Sper sa iti fie de folos.

Experientele tale sunt valoroase pentru noi, asa ca nu ezita sa ni le impartasesti intr-un comentariu!

Sursa foto

Laura Munteanu

Creative Communication Trainee

am fost respins
WhatsApp Logo